Gå til hovedtekst | Gå til kommentarer

Beretninger

Institusjoner

Omsorgen i dag

Kilder

Annet

Vandreutstilling

Prosjektet Uhørte stemmer og glemte steder består foruten denne nettsiden av en utstilling som har gått på vandring mellom de ulike museene som er med i prosjektet, og som også har vært lånt ut til andre museer og interesserte. Her møter man gjennom film, bilder og tekst møte enkeltpersoner og steder som til sammen danner et bilde av tidligere tiders institusjonsliv og gir glimt fra hverdagen til mennesker med utviklingshemming i dag.

Siste visningssted har vært Sentralhallen i Kommunegården i Bærum, der utstillingen sto fra 5. november 2012 og ut året.

Utstillingskatalogen er et samarbeid med organisasjonen SOR (Samordningsrådet for arbeid med mennesker med psykisk utviklingshemning) og er en spesialutgave av deres tidsskrift SOR Rapport.

Utstillingen åpnet på Emma Hjorth Museum og dokumentasjonssenter 10. september 2009, og har også vært sett av mange på Nasjonalt medisinsk museum på Norsk Teknisk Museum i perioden oktober 2009 - februar 2010 og hos Sør-Troms Museum i mars og april 2010. Fra midten av mai til begynnelen av september ble utstillingen vist på Lepramuseet i Bergen, før den i perioden oktober 2010 til februar 2011 sto på Sverresborg Trøndelag Folkemuseum.

Sommeren 2011 ble utstillingen vist hos Dalane Folkemuseum, og i perioden september til oktober sto ustillingen på Borgarsyssel Museum som del av en større markering Sarpsborg kommune har gjennomført i forbindelse med at Ansvarsreformen for psykisk utviklingshemmede er 20 år. I februar/mars 2012 har utstillingen vært vist på Kystmuseet i Sogn og Fjordane, og i september hos Vestnorsk utvadringssenter, Sletta. 

Se mer fra utstillingsåpningene på disse visningsstedene:

Emma Hjorth Museum og Dokumentasjonssenter

Nasjonalt medisinsk museum, Teknisk Museum

Sør-Troms Museum, Trondenes Historiske Senter

Bymuseet i Bergen, Lepramuseet

Sverresborg Trøndelag Folkemuseum

 

 

 

 

Del med dine venner

Innsendte kommentarer:

Din mening og dine erfaringer er viktige for oss. Vi vil gjerne at du skriver en kommentar eller et minne. Takk for at du legger inn navn og epostadresse, da har vi anledning til å kontakte deg igjen.

Navn:
Epost:
Dette vil jeg si:
Skriv inn tegnene i boksen under.

Vanskelig å se? Prøv et annet bilde
CAPTCHA-bilde
Tegn fra bildet:

Enkelte innlegg kan endres av redaksjonen med hensyn til språk og nødvendig anonymisering. Da kontakter vi deg tilbake. I noen få tilfeller kan hensyn til medmennesker føre til at innlegg ikke blir presentert på sidene.

Bilde til Vandreutstilling

Bilde til Vandreutstilling

Sommeridrettslekene

Bilde til Vandreutstilling

Anniken Huitfeldt og Marthe Wexelsen Goksøyr på åpninga på Emma Hjorth Museum og Dokumentasjonssenter 10. september 2009.

 

"UHØRTE STEMMER OG GLEMTE STEDER" på nett er et dokumentasjonsprosjekt om utviklingshemmedes historie i Norge. Prosjektet er et samarbeid mellom museene SØR-TROMS MUSEUM, AVD. TRASTAD SAMLINGER, EMMA HJORTH MUSEUM, MEDISINSK MUSEUM PÅ NORSK TEKNISK MUSEUM, SVERRESBORG TRØNDELAG FOLKEMUSEUM OG BYMUSEET I BERGEN. Prosjektet er finansiert gjennom midler fra ABM-UTVIKLING. Produksjon © Histos.