Gå til hovedtekst | Gå til kommentarer

Beretninger

Institusjoner

Omsorgen i dag

Kilder

Annet

Vensmoen avlaster Trastad. 02.03.1966

Vensmoen avlaster Trastad

Fakta

Datering:
1966-03-02
Perioder:
Før HVPU-reformen

Brønnøysunds Avis

        300-400 åndssvake i Nord-Norge står på venteliste for å komme inn på Trastad åndssvakehjem. På Trastad er det plass til 242 pasienter, men kapasiteten skal økes med 168 plasser inne utgangen av året.
        Overlege C. Lohne Knudsen i Helsedirektorat sier til Nordlands Framtid at komiteen for Nord-Norges åndssvakehjem snarest skal ta avgjørelse om den er villig til å stå for driften av vensmoen sanatorium i Saltdal fra i høst. Pasientene der skal overføres til den nye lungeavdelingen ved Bodø sykehus. Vensmone er det da meningen å ta i bruk for åndssvake med plass til 130 pasienter. Ominnredningen og utgifter til utstyr og inventar er beregnet til 840,000 kroner.

 

Del med dine venner

Innsendte kommentarer:

Din mening og dine erfaringer er viktige for oss. Vi vil gjerne at du skriver en kommentar eller et minne. Takk for at du legger inn navn og epostadresse, da har vi anledning til å kontakte deg igjen.

Navn:
Epost:
Dette vil jeg si:
Skriv inn tegnene i boksen under.

Vanskelig å se? Prøv et annet bilde
CAPTCHA-bilde
Tegn fra bildet:

Enkelte innlegg kan endres av redaksjonen med hensyn til språk og nødvendig anonymisering. Da kontakter vi deg tilbake. I noen få tilfeller kan hensyn til medmennesker føre til at innlegg ikke blir presentert på sidene.

Bilde til Vensmoen avlaster Trastad. 02.03.1966

 

"UHØRTE STEMMER OG GLEMTE STEDER" på nett er et dokumentasjonsprosjekt om utviklingshemmedes historie i Norge. Prosjektet er et samarbeid mellom museene SØR-TROMS MUSEUM, AVD. TRASTAD SAMLINGER, EMMA HJORTH MUSEUM, MEDISINSK MUSEUM PÅ NORSK TEKNISK MUSEUM, SVERRESBORG TRØNDELAG FOLKEMUSEUM OG BYMUSEET I BERGEN. Prosjektet er finansiert gjennom midler fra ABM-UTVIKLING. Produksjon © Histos.