Gå til hovedtekst | Gå til kommentarer

Beretninger

Institusjoner

Omsorgen i dag

Kilder

Annet

Vensmoen som åndssvakehjem. 28.07.1965

Vensmoen som åndssvakehjem

Ombygging for 1 mill. kr. nødvendig

Fakta

Datering:
1965-07-28
Perioder:
Før HVPU-reformen

Nordlands Framtid

        Den endelige avgjørelsen er ennå ikke tatt, men alt tyder på at Vensmoen sanatorium kommer til å bli åndssvakehjem for Nordland fylke, opplyser overlege Lohne-Knudsen i Helsedirektoratet til Nordlands Framtid. Vensmoen vil kunne ta 124 pasienter. De lunge-pasienter som nå er på Vensmoen skal overflyttes til Bodø sykehus, og dette vil trolig skje høsten 1966.
        - Det er en stor fordel at vi nå kan få et større åndssvakehjem i Nordland fylke, slik at pasientene kan komme nærmere sine pårørende, sier overlege Lohne-Knudsen videre.
        Ved utflytting av lunge-avdelingen på Vensmoen vil det kreves en del byggearbeider før det går over til å være åndssvakehjem. Utgiftene er beregnet til 1. mill. kroner, men Statens bygge- og eiendomsdirektorat arbeider nå med ombyggingene, og før de endelige planer foreligger derfra er det ikke mulig å si nøyaktig hvor store og dyre arbeider det kan bli snakk om, sier overlegen.

 

Del med dine venner

Innsendte kommentarer:

Din mening og dine erfaringer er viktige for oss. Vi vil gjerne at du skriver en kommentar eller et minne. Takk for at du legger inn navn og epostadresse, da har vi anledning til å kontakte deg igjen.

Navn:
Epost:
Dette vil jeg si:
Skriv inn tegnene i boksen under.

Vanskelig å se? Prøv et annet bilde
CAPTCHA-bilde
Tegn fra bildet:

Enkelte innlegg kan endres av redaksjonen med hensyn til språk og nødvendig anonymisering. Da kontakter vi deg tilbake. I noen få tilfeller kan hensyn til medmennesker føre til at innlegg ikke blir presentert på sidene.

Bilde til Vensmoen som åndssvakehjem. 28.07.1965

 

"UHØRTE STEMMER OG GLEMTE STEDER" på nett er et dokumentasjonsprosjekt om utviklingshemmedes historie i Norge. Prosjektet er et samarbeid mellom museene SØR-TROMS MUSEUM, AVD. TRASTAD SAMLINGER, EMMA HJORTH MUSEUM, MEDISINSK MUSEUM PÅ NORSK TEKNISK MUSEUM, SVERRESBORG TRØNDELAG FOLKEMUSEUM OG BYMUSEET I BERGEN. Prosjektet er finansiert gjennom midler fra ABM-UTVIKLING. Produksjon © Histos.