Gå til hovedtekst | Gå til kommentarer

Beretninger

Institusjoner

Omsorgen i dag

Kilder

Annet

Ny paviljong på Trastad, 14.11.1961

Ny paviljong på Trastad

Fakta

Datering:
1961-11-14
Perioder:
Før HVPU-reformen

Nordlandsposten

      Førstkommende søndag åpnes en ny praktfull paviljong på Trastad gård, Nord-Norges Åndssvakehjem. Paviljongen, som blir den 4. i rekken, vil gi hjemmet en øket kapasitet med hele 80 senger.
        Den nye paviljongen skal i midlertidig dekke en hel rekke funksjoner. Ved siden av å inneholde 2 pleieavdelinger a 28 senger, har den også fått en Sentralavdeling med 2x12 senger for mottaking, differensiering og sykebehandling. Funksjoner og krav som man hittil har søkt å dekke på forskjellig vis, men som nå måtte får en mer tilfredsstillende løsning. På grunn av det økende belegg.
        Nybygget vil også med et slag åpne nye muligheter for en individuell behandling av Trastads pasienter, i pakt med utvikling og forskning på dette felt.
        Det er videre en forutsetning at Sentralavdelingen i fremtiden ikke skal være topp-belagt, slik at man også bil bli i stand til å yde øyeblikkelig hjelp. En annen sak er det om man på flere år vil makte å holde seg til et slikt program, betrakting av pågangen fra 400 aktuelle søkere på ventelister.
        De nye avdelinger er allerede tatt devis i bruk, og etter en rask    gjennomgåelse, vil selv en fagmann erklære at teknisk, så vels om praktisk, holder paviljongen en meget høy standard og byr på en hel rekke interessante detaljer.
        Alle avdelinger er adskilte, med egne innganger og garderober til hver enhet. Hoved vestibylen forbinder alle tre avdelinger og legekontorer. I tillegg til pasientavdelingene inneholder bygget også 2 store hovedlagre, beregnet for hele anlegget, hvorav det ene midlertidig kan nyttes som forsamlingssal, inntil dette spørsmål kan løses mer tilfredsstillende vis som eget bygg.
        Totalomkostningene for hele bygget er ca. 2 millioner kroner og reell pris pr. seng ligger godt under kr. 25 000,00. Dagens byggepriser tatt i betrakting, gir det inntrykk av at man har fått meget igjen for pengene, da dette bygg også skal dekke flere funksjoner som hele hjemmet vil nyte godt av.

 

Del med dine venner

Innsendte kommentarer:

Din mening og dine erfaringer er viktige for oss. Vi vil gjerne at du skriver en kommentar eller et minne. Takk for at du legger inn navn og epostadresse, da har vi anledning til å kontakte deg igjen.

Navn:
Epost:
Dette vil jeg si:
Skriv inn tegnene i boksen under.

Vanskelig å se? Prøv et annet bilde
CAPTCHA-bilde
Tegn fra bildet:

Enkelte innlegg kan endres av redaksjonen med hensyn til språk og nødvendig anonymisering. Da kontakter vi deg tilbake. I noen få tilfeller kan hensyn til medmennesker føre til at innlegg ikke blir presentert på sidene.

Bilde til Ny paviljong på Trastad, 14.11.1961

Bilde til Ny paviljong på Trastad, 14.11.1961

Paviljon IV, pleie- og behandlingsavdeling med 80 senger.

 

"UHØRTE STEMMER OG GLEMTE STEDER" på nett er et dokumentasjonsprosjekt om utviklingshemmedes historie i Norge. Prosjektet er et samarbeid mellom museene SØR-TROMS MUSEUM, AVD. TRASTAD SAMLINGER, EMMA HJORTH MUSEUM, MEDISINSK MUSEUM PÅ NORSK TEKNISK MUSEUM, SVERRESBORG TRØNDELAG FOLKEMUSEUM OG BYMUSEET I BERGEN. Prosjektet er finansiert gjennom midler fra ABM-UTVIKLING. Produksjon © Histos.