Gå til hovedtekst | Gå til kommentarer

Beretninger

Institusjoner

Omsorgen i dag

Kilder

Annet

Ny paviljong til Trastad, 16.12.1964

Ny paviljong til Trastad

Fakta

Datering:
1964-12-16
Perioder:
Før HVPU-reformen

Nordlandsposten

        Lions i Harstad startet i sin tid en aksjon som skulle og åndssvakehjemmet for Nord-Norge i Kvæfjord nok en paviljong. Virksomheten fikk landsomfattende oppslutning slik at man i dag har ca. 55 000 kroner til disposisjon. Små og store beløp er gitt av Lions over hele landet bl. A. har Lions i Oslo i dette aksjonsåret bevilget hele 10 000 kroner og Tromsø alene har sluttet opp om dette arbeidet med 6 000 kroner.
        Den nye paviljongen som skal gi plass for 8 barn og pleieforeldre er beregnet til å koste ca. 250 000 kroner og Lion regner med at dette beløp skal være nådd i 1966. Hovedkomiteen for Nord-Norges Åndssvakehjem er formelt varslet om byggeplanene i disse dager og man håper arbeidene kan ta til alt våren 1965.

 

Del med dine venner

Innsendte kommentarer:

Din mening og dine erfaringer er viktige for oss. Vi vil gjerne at du skriver en kommentar eller et minne. Takk for at du legger inn navn og epostadresse, da har vi anledning til å kontakte deg igjen.

Navn:
Epost:
Dette vil jeg si:
Skriv inn tegnene i boksen under.

Vanskelig å se? Prøv et annet bilde
CAPTCHA-bilde
Tegn fra bildet:

Enkelte innlegg kan endres av redaksjonen med hensyn til språk og nødvendig anonymisering. Da kontakter vi deg tilbake. I noen få tilfeller kan hensyn til medmennesker føre til at innlegg ikke blir presentert på sidene.

Bilde til Ny paviljong til Trastad, 16.12.1964

Bilde til Ny paviljong til Trastad, 16.12.1964

For 250 000 kroner vil Lions i Norge også være med for å bygge en paviljong til 8 barn på Trastad. Det er arkitekt Elsa Thorp Larsen, Narvik som har tegnet anlegget som man håper kan påbegynnes i 1965.

 

"UHØRTE STEMMER OG GLEMTE STEDER" på nett er et dokumentasjonsprosjekt om utviklingshemmedes historie i Norge. Prosjektet er et samarbeid mellom museene SØR-TROMS MUSEUM, AVD. TRASTAD SAMLINGER, EMMA HJORTH MUSEUM, MEDISINSK MUSEUM PÅ NORSK TEKNISK MUSEUM, SVERRESBORG TRØNDELAG FOLKEMUSEUM OG BYMUSEET I BERGEN. Prosjektet er finansiert gjennom midler fra ABM-UTVIKLING. Produksjon © Histos.