Gå til hovedtekst | Gå til kommentarer

Beretninger

Institusjoner

Omsorgen i dag

Kilder

Annet

Fullføringen av Trastad markert med festaften, 06.03.1972

Fullføringen av Trastad markert med festaften

Fakta

Datering:
1972-03-06
Perioder:
Før HVPU-reformen

Harstad Tidende

        Den formelle overlevering fant ikke sted, men lørdag markerte Hovedkomiteen for reising av Nord-Norges åndssvakehjem på Trastad, fullføringen av institusjonen ved en festlig tilstelning på Trastad. Til stede var fylkeslegen, fylkessykehussjefen, områdeoverlegen og stortingsrepresentant Johs. Gilleberg, som har vært medlem av Hovedkomiteen. Byggekomiteen var også representert, likeså foreldrene. Til sammen var det 50 gjester som deltok ved markeringen som på alle måter var vellykket, etter hva Harstad Tidende får opplyst.
        Grunnen til at den formelle overlevering ikke kunne finne sted ved denne anledning, var at regnskapet ennu ikke var ferdig revidert. Det vil i midlertidig skje med det aller første, og man håper at overleveringen vil kunne foretas formelt om ikke altfor lenge.

 

Del med dine venner

Innsendte kommentarer:

Din mening og dine erfaringer er viktige for oss. Vi vil gjerne at du skriver en kommentar eller et minne. Takk for at du legger inn navn og epostadresse, da har vi anledning til å kontakte deg igjen.

Navn:
Epost:
Dette vil jeg si:
Skriv inn tegnene i boksen under.

Vanskelig å se? Prøv et annet bilde
CAPTCHA-bilde
Tegn fra bildet:

Enkelte innlegg kan endres av redaksjonen med hensyn til språk og nødvendig anonymisering. Da kontakter vi deg tilbake. I noen få tilfeller kan hensyn til medmennesker føre til at innlegg ikke blir presentert på sidene.

Bilde til Fullføringen av Trastad markert med festaften, 06.03.1972

 

"UHØRTE STEMMER OG GLEMTE STEDER" på nett er et dokumentasjonsprosjekt om utviklingshemmedes historie i Norge. Prosjektet er et samarbeid mellom museene SØR-TROMS MUSEUM, AVD. TRASTAD SAMLINGER, EMMA HJORTH MUSEUM, MEDISINSK MUSEUM PÅ NORSK TEKNISK MUSEUM, SVERRESBORG TRØNDELAG FOLKEMUSEUM OG BYMUSEET I BERGEN. Prosjektet er finansiert gjennom midler fra ABM-UTVIKLING. Produksjon © Histos.