Gå til hovedtekst | Gå til kommentarer

Beretninger

Institusjoner

Omsorgen i dag

Kilder

Annet

Åndssvakeheimen skal ikke være noen turistattraksjon,07.07.1948

Åndssvakeheimen på Slettebø skal ikke være noen turistattraksjon.

1700 besøkende i sommer – men nå blir det bremset.
Amerikansk dame sender utstyr.

Fakta

Datering:
1948-07-02
Perioder:
Før HVPU-reformen

Dalane Tidende, Egersund

        Åndssvakeheimen på Bakkebø er nå kommet godt i gang. Det er anbragt 60 barn ved heimen, og i første halvdel av 1949 vil en ha plass til ytterligere 60.
        Noe som sikkert har virket forstyrrende for funksjonærer og elever er det store besøk av turister. Man ge kommer i sluttede selskaper i busser for å bese anlegget, ”besøk på Bakkebø” syns å ha blitt en fast post på programmet på turistturen, ja det er såmenn blitt hevdet at Bakkebø har utviklet seg til å bli en av Egersunds fremste turistattraksjoner.
        - Det kan ikke gå lenger, opplyser bestyrer Tveit til Dalane Tidende. Vi har hatt 1700 besøkende i sommer, det blir for meget. Så nå må vi dessverre stoppe og be sluttede selskaper ikke betrakte heimen som en attraksjon. Men det er ikke gildt å si stopp, og vi kan heller ikke sette bom for alle besøk. Mange kommer fordi de er interessert og fordi de gjerne vil hjelpe, slike tar vi gjerne imot. Forøvrig er mange av busselskapene gjerne kvinneforeninger som hjelper heimen, så det blir vanskelig å sette en grense. Men ett er sikkert: som nå kan det ikke fortsette.
        - Har de hatt mange overnattende gjester, pårørende til barna og andre?                                                                                                                                  - Vi har hatt 200 nattegjester her i sommer.
        - Reiser noen av barna heim i ferien?
        - Ja, flere er reist og blir borte fra et par uker til en måneds tid. I den tiden de er vekke har vi tatt inn andre barn, fra distriktet gjerne.
Har De fått nye sendinger fra Amerika?
        - For en stund siden kom det en amerikansk dame på besøk til oss. Hun må ha syns om anlegget, for nå skriver hun fra Amerika og spør om det er noe vi ønsker tilsendt, tøystoff eller liknende. Hun vil arrangere en innsamling til oss.
        -Med andre ord en av disse besøkende som kan betegnes som interesserte?
        - Ja, men det er sikkert alle. Det er bare det at vi ikke kan ta imot så mange, det går ut over driften av heimen. Det blir ikke lett å sette en grense. Vi vil strekke oss så langt som mulig. Men vi ber foreninger og lag om ikke å benytte heimen som attraksjon.

 

Del med dine venner

Innsendte kommentarer:

Din mening og dine erfaringer er viktige for oss. Vi vil gjerne at du skriver en kommentar eller et minne. Takk for at du legger inn navn og epostadresse, da har vi anledning til å kontakte deg igjen.

Navn:
Epost:
Dette vil jeg si:
Skriv inn tegnene i boksen under.

Vanskelig å se? Prøv et annet bilde
CAPTCHA-bilde
Tegn fra bildet:

Enkelte innlegg kan endres av redaksjonen med hensyn til språk og nødvendig anonymisering. Da kontakter vi deg tilbake. I noen få tilfeller kan hensyn til medmennesker føre til at innlegg ikke blir presentert på sidene.

Bilde til Åndssvakeheimen skal ikke være noen turistattraksjon,07.07.1948

 

"UHØRTE STEMMER OG GLEMTE STEDER" på nett er et dokumentasjonsprosjekt om utviklingshemmedes historie i Norge. Prosjektet er et samarbeid mellom museene SØR-TROMS MUSEUM, AVD. TRASTAD SAMLINGER, EMMA HJORTH MUSEUM, MEDISINSK MUSEUM PÅ NORSK TEKNISK MUSEUM, SVERRESBORG TRØNDELAG FOLKEMUSEUM OG BYMUSEET I BERGEN. Prosjektet er finansiert gjennom midler fra ABM-UTVIKLING. Produksjon © Histos.