Gå til hovedtekst | Gå til kommentarer

Beretninger

Institusjoner

Omsorgen i dag

Kilder

Annet

Strålende skistevne på Emma Hjorth, 13.03.1951

Strålende skistevne på ”Emma Hjorth”

Det tidligere ”Tokerud” skifter ham.

Fakta

Datering:
1951-03-13
Perioder:
Før HVPU-reformen

Arbeiderbladet

        Flaggene vaiet fra alle bygninger på Statens hjem for åndssvake, og pasientene var i sin fineste puss og fulle av spenning – alt var klart for det årlige skirennet da gjestene med statsråd Aaslaug Aasland i spissen kom til Bærum torsdag. Alle som overhodet kunne komme ut av sine egne rom var i skibakken. Overlegen og funksjonærene og deres barn var der. Og blant gjestene Erling Moe, nestformann i representantskapet for støttelaget, som gjennom innsamling har skaffet hjemmet all slags vintersportsutstyr. En av arrangørene i Holmenkolløpet, Jan Middelthon, var der og formannen i Bergens støttelag, brannmester Brynjulf Berthelsen.
       Stevnet ble høytidelig åpnet av overlegen, og så satte guttene utfor.
Jonny var førstemann i hoppet. Deretter kom Einar og John og Edvin. Hopplengdene ble omhyggelig notert på tavlen av en av guttene: 9.5 – 9.8 – 9 – 9 – 6 – 6.5. Stor jubel og klapping for de beste. – ”Så du dæn?” – og litt medlidende smil over dem som falt.
        Smørbukk og noen andre prøvde seg i det andre hoppet for 2. Klasse. Og så byttet de over, og tok på seg sine langrennski. Enkelte påsto at de hadde smurt skiene sine med grønnsåpe. Statsråden prøvde også løypa under stor begeistring fra publikum. Hun frydet seg over ”den umiddelbare gleden som strålte fra alle ansiktene – fra de yngste til de eldste”.
        Om ettermiddagen var det fest med premieutdeling og deltakermerke til alle, og sjokolade og boller, og så en svingom.

Del med dine venner

Innsendte kommentarer:

Din mening og dine erfaringer er viktige for oss. Vi vil gjerne at du skriver en kommentar eller et minne. Takk for at du legger inn navn og epostadresse, da har vi anledning til å kontakte deg igjen.

Navn:
Epost:
Dette vil jeg si:
Skriv inn tegnene i boksen under.

Vanskelig å se? Prøv et annet bilde
CAPTCHA-bilde
Tegn fra bildet:

Enkelte innlegg kan endres av redaksjonen med hensyn til språk og nødvendig anonymisering. Da kontakter vi deg tilbake. I noen få tilfeller kan hensyn til medmennesker føre til at innlegg ikke blir presentert på sidene.

Bilde til Strålende skistevne på Emma Hjorth, 13.03.1951

 

"UHØRTE STEMMER OG GLEMTE STEDER" på nett er et dokumentasjonsprosjekt om utviklingshemmedes historie i Norge. Prosjektet er et samarbeid mellom museene SØR-TROMS MUSEUM, AVD. TRASTAD SAMLINGER, EMMA HJORTH MUSEUM, MEDISINSK MUSEUM PÅ NORSK TEKNISK MUSEUM, SVERRESBORG TRØNDELAG FOLKEMUSEUM OG BYMUSEET I BERGEN. Prosjektet er finansiert gjennom midler fra ABM-UTVIKLING. Produksjon © Histos.