Gå til hovedtekst | Gå til kommentarer

Beretninger

Institusjoner

Omsorgen i dag

Kilder

Annet

Else forteller litt om sin tid på Emma Hjorths Hjem

Denne beretningen ble sent inn via kommentarfunksjonen nederst på siden om Emma Hjorths Hjem 16.09.2009.

Fakta

Kategorier:
Ansatte

Jeg begynte å jobbe på avdeling Asklia sommeren 1981, og jobbet litt i underkant av 50 % stilling der i ca. 3 år. Før jeg begynte der hadde jeg knapt sett en person med utviklingshemming og var derfor både skeptisk og undrende til denne omsorgen den første tiden.

De ansatte utsatte meg for mange forunderlige ting, og fikk seg mang en latter på grunn av meg, mens jeg etterhvert opplevde at beboerne framsto som flotte mennesker som burde ivaretas bedre - individuelt - enn sentralinstitusjonsomsorgen ga rom og mulighet for. Derfor ble det etterhvert viktig for noen av oss å ta brukerne med ut fra institusjonen, og Henie-Onstadsenterets kafe ble derfor flittigt besøkt på søndags ettermiddager. Utrolig nok fikk vi aldri en negativ kommentar eller blikk fra noen av gjestene - eller betjeningen - og jeg skulle så gjerne rost de alle for det, - for søndagene ble etterhvert veldig viktig for våre to damer som kom seg på kafe - og fikk seg en ekstra kake og kaffe fast annen hver helg i nesten tre år.

Etterhvert ble dette arbeidet så viktig for meg at jeg utdannet meg til vernepleier, og har i dag ikke tall på hvor mange mennesker med diagnosen utviklingshemming jeg har fått lov til å bli kjent med. Emma Hjort var i alle fall mitt første sted hvor jeg ble kjent med disse, og jeg er takknemlig for at avdelingslederen tok imot meg som hun gjorde. Takk for det.

 

Del med dine venner

Innsendte kommentarer:

Din mening og dine erfaringer er viktige for oss. Vi vil gjerne at du skriver en kommentar eller et minne. Takk for at du legger inn navn og epostadresse, da har vi anledning til å kontakte deg igjen.

Navn:
Epost:
Dette vil jeg si:
Skriv inn tegnene i boksen under.

Vanskelig å se? Prøv et annet bilde
CAPTCHA-bilde
Tegn fra bildet:

Enkelte innlegg kan endres av redaksjonen med hensyn til språk og nødvendig anonymisering. Da kontakter vi deg tilbake. I noen få tilfeller kan hensyn til medmennesker føre til at innlegg ikke blir presentert på sidene.

Under ser du alle tekstene som er registrert fra Sør-Norge.

 

"UHØRTE STEMMER OG GLEMTE STEDER" på nett er et dokumentasjonsprosjekt om utviklingshemmedes historie i Norge. Prosjektet er et samarbeid mellom museene SØR-TROMS MUSEUM, AVD. TRASTAD SAMLINGER, EMMA HJORTH MUSEUM, MEDISINSK MUSEUM PÅ NORSK TEKNISK MUSEUM, SVERRESBORG TRØNDELAG FOLKEMUSEUM OG BYMUSEET I BERGEN. Prosjektet er finansiert gjennom midler fra ABM-UTVIKLING. Produksjon © Histos.