Gå til hovedtekst | Gå til kommentarer

Beretninger

Institusjoner

Omsorgen i dag

Kilder

Annet

Rostadheimen

Rostadheimens historie går tilbake til 1963, da ekteparet Edvin og Åslag Nysæther tok imot utviklingshemmede barn fra Vestlandsheimen til sitt hjem i Seimsmark. De første årene var det tre gutter som her fikk fikk bolig- og skoletilbud. I 1968 kjøpte familien et gammelt hus på en annen eiendom som fra da ble kalt Rostadheimen, og tre nye beboere kom til.

I samarbeid med Birkeland og Storetveit Røde Kors Barnehjelp ble Rostadheimen etter hvert etablert som en stiftelse, og det ble ansatt en lærer til Rostadheimen skole. I 1975 hadde Rostadheimen 12 beboere, og etter hvert som de ble eldre dukket behovet for yrkesopplæring og vernede arbeidsplasser opp. Etter initiativ fra Rostadheimen ble da arbeidsvirksomheten Bjørkhaug opprettet.

Etter HVPU-reformen flyttet mange av beboerne ut av Rostadheimen, men etter forhandlinger med kommunen fikk stiftelsen fortsette sitt arbeid. Rostadheimen Bofellesskap huser i dag 8 beboere i nye boliger.

Les mer om Rostadheimens historie på nettsidene til Rostadheimen Bofellesskap.

 

Del med dine venner

Innsendte kommentarer:

Din mening og dine erfaringer er viktige for oss. Vi vil gjerne at du skriver en kommentar eller et minne. Takk for at du legger inn navn og epostadresse, da har vi anledning til å kontakte deg igjen.

Navn:
Epost:
Dette vil jeg si:
Skriv inn tegnene i boksen under.

Vanskelig å se? Prøv et annet bilde
CAPTCHA-bilde
Tegn fra bildet:

Enkelte innlegg kan endres av redaksjonen med hensyn til språk og nødvendig anonymisering. Da kontakter vi deg tilbake. I noen få tilfeller kan hensyn til medmennesker føre til at innlegg ikke blir presentert på sidene.

Under ser du alle tekstene som er registrert fra perioden Før HVPU-reformen.

 

"UHØRTE STEMMER OG GLEMTE STEDER" på nett er et dokumentasjonsprosjekt om utviklingshemmedes historie i Norge. Prosjektet er et samarbeid mellom museene SØR-TROMS MUSEUM, AVD. TRASTAD SAMLINGER, EMMA HJORTH MUSEUM, MEDISINSK MUSEUM PÅ NORSK TEKNISK MUSEUM, SVERRESBORG TRØNDELAG FOLKEMUSEUM OG BYMUSEET I BERGEN. Prosjektet er finansiert gjennom midler fra ABM-UTVIKLING. Produksjon © Histos.